Koncert ansambla “Cellissimo” u Zenici

Ove godine, “Cellissimo” će prvi put svoje muzičke talente predstaviti publici u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici. Na koncertu, publika će imati priliku uživati u izvedbama talentiranih učenika violončela iz Osnovne muzičke škole “Mladen Pozajić,” Osnovne muzičke škole “Ilidža,” Osnovne muzičke škole “Zenica”, Osnovne glazbene škole “Ivan pl. Zajca,” Srednje muzičke škole “Sarajevo” i Srednje muzičke škole “Zenica”.

Cilj projekta “Cellissimo” nije samo usmjeren na unapređenje muzičke edukacije, već također naglašava važnost stvaranja mreže između muzičkih škola na svim nivoima obrazovanja, kao i njihovih učenika i nastavnika. U okviru ovog programa, učenici imaju priliku pripremiti solo repertoar koji će izvoditi na koncertima uz podršku svojih profesorica Anele Dervišević, Dijane Pelidija, Diane Bahtić, Merime Medžić i Nejle Komar, kao i gudačkog kvarteta “SA Sinfonietta”.

DETALJI KONCERTA

Datum: 18. novembar

Vrijeme: 13:00

Lokacija: Bosansko narodno pozorište, Zenica

Ansambl “Cellissimo” čine:

– Ada Cucak

– Ahmed Pelidija

– Ajna Bučo

– Asja Ćenanović

– Bakir Smajlović

– Bor Kapetanović

– Emina Taso

– Ernest Ovčina

– Faris Delić

– Iman Đipa

– Imran Šehalić

– Irfan Bičakčić

– Jan Prus

– Mateo Jerkić

– Mesud Musić

– Mia-Lorena Rizvić

– Naida Huseinagić

– Nejra Hrnjić

– Omer Fejzagić

– Petra Žontar

– Safija Softić

– Uma Mešinović

Gost koncerta: Farah Sijarić, violina

Projekat “Cellissimo” podržan je od strane Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i Centra za muzičku edukaciju Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »