Jessica Lauren: Najbolje čuvana tajna britanske scene

Bendliderka, multiinstrumentalistkinja i pjevačica Jessica Lauren koja će 9. novembra nastupiti u Domu policije na XX3. Jazz Festu Sarajevo 2019, važno je ime britanske muzičke scene i njena najbolje čuvana tajna.

I dok je njen prethodni album imao minimalistički pristup, aktuelni album Jessice Lauren Almeria koji će predstaviti u Sarajevu sa bendom Naga Five, bogat je uticajima i melodijama, koji se isprepliću i spajaju u jedinstven muzički izraz i rezultiraju uzbudljivim koncertima.

Njihovi rijetki nastupi na evropskim festivalima obično su najveće pozitivno iznenađenja svakog programa. Hipnotizirajući groove je ono što publici obećavaju na svom prvom bh. koncertu Jessica Lauren i njen ansambl kojeg čine basista Suman Joshi, perkusionista David ‘Booie’ Gallagher, bubnjar Cosimo Keita Cadore i specijalna gošća koncerta multiinstrumentalistkinja Tamar Osborn koja svira saksofon, flautu i klarinet.

Ulaznice za koncert benda Jessica Lauren Naga Five važe i za koncert međunarodnog kvarteta indonezijskog pijaniste Dwikija Dharmawana, a prodaju se u sistemu kupikartu.ba – online (uz proviziju banke) i na prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine (bez dodatne provizije), kao i u prostorijama Jazz Festa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »