Izložba “Vođa šatrovački đavo”

Izložba pod nazivom „Vođa šatrovački đavo“ print izdanja satiričnog stripa Fazonator bit će otvorena za javnost od 05. do 11. decembra 2022. godine u Galeriji ULUPUBIH u Sarajevu.

Izložba će biti otvorena u ponedjeljak 05. decembra 2022. u Galeriji ULUPUBIH na adresi Koševo 7 sa početkom u 18 sati.

Poseban poklon očekuje prvih 50 gostiju, koji će na poklon dobiti strip sa 304 strip fazona!

Fazonator, svojevrstan svjedok ludila u kojem živimo je doživio i svoje četvrto print izdanje pored web stripa  www.fazonator.com koji ima redovnih 30.000 čitalaca/članova. Svi zainteresovani svoj mail mogu ostaviti na stranici te svaki novi strip fazon objavljen na webu dobit će na svoju e-mail adresu. Fazonator je također prikazan i u 90 epizoda kratkih crtanih filmova.


Autor “Fazonatora” je Berin Tuzlić je bosanskohercegovački animator i režiser. Rođen je 1968. godine u Sarajevu. Završio je animaciju na Zagrebačkoj školi crtanog filma, kao i na A-Film Dansk u Danskoj. Realizirao je više od 80 integriranih marketing kampanja, osmislio više od osam brendova. Sa svojim radovima, učestvovao je na više od 30 međunarodnih festivala širom svijeta. Predsjednik je ASIFA BiH – Svjetskog udruženje animatora ogranak za BiH. Autor je velikog broja art animiranih filmova, muzičkih spotova, stripova i reklama. Dobitnik je više od 30 međunarodnih nagrada.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »