Gitarski virtuozi Hamdija Salihbegović i Muris Varajić i dalje imaju Kuveta!

Gitarski virtuozi Hamdija Salihbegović i Muris Varajić udružili su snage i objavili spot za pjesmu „Kuvet“. Ovo je četvrta pjesma sa nadolazećeg albuma Hamdije Salihbegovića, gitariste i jednog od osnivača kultnog benda Konvoj. Spot za pjesmu je ekranizovao Amer Prevljak, slikovito prenoseći žestoki funk/rock zvuk sa buntovnim solo dionicama ovog dvojca.

„Posebno mi je drago što smo Muris i ja našli vremena i volje da udružimo snage i napravimo zajedničku pjesmu. Poznajemo se dugi niz godina i smatram ga našim biserom i genijalcem s velikim iskustvom, i zato mi je zadovoljstvo što će se naša zajednička pjesma naći na mom solo albumu“, ističe Hamdija Salihbegović. Prijateljstvo Varajića i Salihbegovića datira još iz najtežih dana, što je nekako bio i logički slijed da ga ozvaniče i u formi zajedničke pjesme. „Sve je bilo spontano uz pozitivnu energiju, smijeh i šta već ne. Hamo je moj veliki drug i vrhunski gitarista i muzičar, od kojeg sam mnogo naučio slušajući Konvoj, tamo nekad davno od 1994. pa sve do danas. Nadam se da će se publici svidjeti pjesma koju smo uradili, a Hami želim sve najbolje u ovom solo smijeru njegove karijere“, naglašava Muris Varajić.

Bitno je istaknuti i ritam sekciju na ovom projektu koju čine bubnjar Bojan Crnogorac i basista Alen Ekmečić, koji su također dugogodišnj saradnici i prijatelji sa popularnim dvojcem. Nadolazeći album Hamdije Salihbegovića neće biti samo poslastica za sve ljubitelje kvalitetnog gitarskog zvuka, već i zapis o generaciji vrhunskih muzičara iz Bosne i Hercegovine i regije poput Damira Arslanagića, Muamera Đoze, Dade Marinkovića, Emira Juge i Senada Šute, koji su do sada doprinijeli realizaciji albuma. Kompletan solistički opus Hamdije Salihbegovića možete pronaći na njegovom Youtube kanalu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »