Gitarski virtuozi Hamdija Salihbegović i Muris Varajić i dalje imaju Kuveta!

Gitarski virtuozi Hamdija Salihbegović i Muris Varajić udružili su snage i objavili spot za pjesmu „Kuvet“. Ovo je četvrta pjesma sa nadolazećeg albuma Hamdije Salihbegovića, gitariste i jednog od osnivača kultnog benda Konvoj. Spot za pjesmu je ekranizovao Amer Prevljak, slikovito prenoseći žestoki funk/rock zvuk sa buntovnim solo dionicama ovog dvojca.

„Posebno mi je drago što smo Muris i ja našli vremena i volje da udružimo snage i napravimo zajedničku pjesmu. Poznajemo se dugi niz godina i smatram ga našim biserom i genijalcem s velikim iskustvom, i zato mi je zadovoljstvo što će se naša zajednička pjesma naći na mom solo albumu“, ističe Hamdija Salihbegović. Prijateljstvo Varajića i Salihbegovića datira još iz najtežih dana, što je nekako bio i logički slijed da ga ozvaniče i u formi zajedničke pjesme. „Sve je bilo spontano uz pozitivnu energiju, smijeh i šta već ne. Hamo je moj veliki drug i vrhunski gitarista i muzičar, od kojeg sam mnogo naučio slušajući Konvoj, tamo nekad davno od 1994. pa sve do danas. Nadam se da će se publici svidjeti pjesma koju smo uradili, a Hami želim sve najbolje u ovom solo smijeru njegove karijere“, naglašava Muris Varajić.

Bitno je istaknuti i ritam sekciju na ovom projektu koju čine bubnjar Bojan Crnogorac i basista Alen Ekmečić, koji su također dugogodišnj saradnici i prijatelji sa popularnim dvojcem. Nadolazeći album Hamdije Salihbegovića neće biti samo poslastica za sve ljubitelje kvalitetnog gitarskog zvuka, već i zapis o generaciji vrhunskih muzičara iz Bosne i Hercegovine i regije poput Damira Arslanagića, Muamera Đoze, Dade Marinkovića, Emira Juge i Senada Šute, koji su do sada doprinijeli realizaciji albuma. Kompletan solistički opus Hamdije Salihbegovića možete pronaći na njegovom Youtube kanalu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Translate »