Forum “Naše kulturno nasljeđe”

Agencija lokalne demokratije Mostar vas poziva na Forum “Naše kulturno nasljeđe”, koji će se održati u četvrtak, 12.03.2020. godine u 11:00 sati u Code Hub-u (Kardinala Stepinca bb – zgrada Ledara, preko puta hotela Ero).
Na Forumu ćemo govoriti o tome koliko i kako možemo kao pojedinci doprinijeti očuvanju našeg i evropskog kulturnog nasljeđa. U tome će nam pomoći panelisti sa respektabilnim stručnim znanjem i iskustvom iz različitih oblasti koje su usko povezane sa očuvanjem kulturnog nasljeđa kao što su obrazovanje, učešće građana u kreiranju
relevatnih politika, te stari i novi zanati koji kuturno nasljeđe spajaju sa turizmom i ekonomskim napretkom.
Na Forumu će učestvovati predstavnici relevantnih javnih institucija, obrazovnih ustanova, privatnog sektora, udruženja građana, te pojedinci koji daju svoj doprinos u očuvanju kuturnog nasljeđa. Ključni akteri su mladi kojima u nasljedstvo ostavljamo kulturu naših predaka. Ili možda ipak ne ostavljamo? Ovisi o nama.
Forum „Naše kultuno nasljeđe“ organizuje se u sklopu EU projekta CLINK – Kulturno nasljeđe kao spona različitosti Evrope, a čiji je cilj povezivanje mladih s akterima kulturnog nasljeđa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »