Film “Quo Vadis, Aida?” Jasmile Žbanić, od 9. do 11. jula bit će dostupan online na OnDemand platformi kina Meeting Point

Film “Quo Vadis, Aida?” Jasmile Žbanić, od 9. do 11. jula bit će dostupan online na OnDemand platformi kina Meeting Point. 

Film je dostupan OVDJE.

Film je dostupan gledateljima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Kosovu.

Cijena koda za film je 6 KM za gledatelje u Bosni i Hercegovini, a 4 EUR za gledatelje u ostalim zemljama regije.

Film o genocidu u Srebrenici “Quo Vadis, Aida?” osvojio je brojne nagrade, među kojima i nagrade Evropske filmske akademije 2021. godine – Evropski film godine, nagrade za režiju: Jasmila Žbanić i Evropska glumica godine: Jasna Đuričić te bio nominiran i za nagradu Oscar® u kategoriji za najbolji film na stranom jeziku 2021. godine kao kandidat Bosne i Hercegovine.

Radnja filma “Quo Vadis, Aida?” događa se u Bosni u julu 1995. Aida je prevoditeljica za Ujedinjene nacije u malom gradu Srebrenici. Kada srpska vojska zauzme grad, njena porodica je među hiljadama građana koji zaštitu traže u bazi UN-a. Kao osoba upućena u pregovore, Aida ima pristup ključnim informacijama koje prevodi. Šta će biti sa njenom porodicom i drugima – spas ili smrt? Koji bi korak trebala poduzeti?

Uloge u filmu ostvarili su Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Raymond Thiry, Johan Heldenbergh, Boris Isaković, Emir Hadžihafizbegović, Edita Malovčić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »