Eric Jarosinski aka @NeinQuarterly U Sarajevu

U utorak, 07.06.2016. u Cafe-u kina Meeting Point, održat će se predavanje i razgovor sa popularnim „twitter filozofom“ Ericom Jarosinskijem.

Savremeni twitter-politički filozof Eric Jarosinski će u utorak 7.6. održati predavanje sa prezentacijom u Sarajevu, u sklopu svoje #FailedIntellectualGoodwillTour

Bolje poznat kao popularni filozof koji stoji iza twitter profila @NeinQuarterly – Eric Jarosinski je bivši profesor moderne njemačke književnosti, kulture i kritičke teorije. Nedavno je napustio akademski život da bi se posvetio uređivanju @NeinQuarterly na kojem, držeći se ograničenja od 140 karaktera, piše u formi filozofskih aforizama.

„Nein je mizantrop“, objašnjava Jarosinski, „Nein vjeruje u ništa, ali u ništa koje predstavlja neke prilično utopijske ideale“.
Na Twitteru zadobio šaroliku globalnu publiku koja trenutno broji preko 100 000 čitatelja iz više od 125 zemalja.

@NeinQuarterly se također, u nešto drugačijem formatu, objavljuje u njemačkom Die Zeitu. Jarosinski i njegov rad pojavili su se u brojnim međunarodnim publikacijama, uključujući The New Yorker, The Paris Review, Frankfurter Allgemeine Zeitung, The Believer, The Chronicle of Higher Education, Der Spiegel, Neue Zürcher Zeitung, Wall Street Journal, Slate i The Irish Times.

Njegova prva knjiga, „Nein. A Manifesto.“, objavljena je u SAD¬u, Kanadi, Njemačkoj, Italiji, Nizozemskoj, Španjolskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Australiji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »