VOLONTIRAJ I TI – SAJAM KOJI PROMOVIŠE DOBRE REZULTATE

Fondacija Mozaik u saradnji sa Ambasadom SAD-a u Sarajevu, organizuje sajam

„ Volontiraj i ti“ na kojem će biti predstavljeni projekti više od 100 nevladinih organizacija iz cijele Bosne i Hercegovine.

 

Cilj sajma je promocija organizacija koje nesebično rade u službi društva i kontinuiranim volonterskim aktivnostima grade otvoreno demokratsko okruženje zasnovano na aktivizmu, solidarnosti, povezanosti i povjerenju.

 

Sajam će se održati u Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci. Posjetioci sajma će imati priliku da se na štandovima korisnika/korisnica grantova upoznaju sa rezultatima projekata realizovanih uz pomoć Američke ambasade i USAID-a u BiH, a koji će biti predstavljeni unutar programa Interetnička saradnja, Osnaživanje žena, Demokratska komisija i Izazov.

 

Organizatori se nadaju da će sajam podstaći građane BiH na volonterizam, te da će svojim zalaganjem nesebično raditi na boljitku bh. društva.

 

Sajam Volontiraj i ti je 04. juna u Sarajevu (Plato ispred BBI centra, a u slučaju kiše u Importanne centru) s početkom u 11:00 sati, 11.juna u Banjoj Luci (Trg Krajine), 18.juna u Mostaru (Španski trg) od 12:00 do 16:00 sati.

Translate »