Eko HUB BLAGAJ/Novi Val najavljuje iduću akciju čišćenja  na području Bunskih Kanala

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val organizuje akciju čišćenja dana 05.03.2022 (Subota) sa početkom u 10:00h.

Skupljanje učesnika kao i akcija čišćenja će se održati na lokaciji – Bunski Kanali.  

Ovu akciju članovi Eko HUB-a Blagaj održati će zajedno sa članovima ekološke udruge Majski Cvijet, Sportsko ribolovno društvo ‘Neretva 1933’, kao i volonterima Omladinskog kluba Novi Val. Pozivamo sve zainteresovane građane koji žele da doprinesu zaštiti ovog spomenika prirode, na kojem su pronađene velike količine otpada, da podrže ovu akciju čišćenja, uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

U slučaju vremenskih nepogoda akcija čišćenja će biti odgođena, gdje će se u dogovoru sa članovima akcije odrediti novi datum. Svi učesnici će dobiti potrebnu opremu za ovu akciju, kao hranu i osvježenje koje je obezbjedio Eko HUB Blagaj i Sportsko ribolovno društvo ‘Neretva 1933’ .

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val Blagaj, pokrenut je u sklopu projekta “Misli o prirodi!” koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »