Dvije godine “Buvljaka Bez Novca” u Kinu Bosna

Pokret Dobre Kote organizuje obilježavanje druge godine Buvljaka Bez Novca. Buvljak Bez Novca je događaj koji se vodi na principu besplatne razmjene materijalnih ali i nematerijalnih sredstava. Buvljak je već postao tradicija  polako se stvaraju nove i pozitivne navike kod građana i građanki da besplatno podijele ono što im više ne treba, a nekome drugom bi bilo od pomoći.
Buvljak Bez Novca je 17. decembra u 13h u prostorijama Kino Bosne, na adresi Alipašina 19., i trajat će sve do 16h. Za učestvovanje u Buvljaku nije neophodno donirati stvari,  također napominjemo da stvari nisu za prodaju i da je sve besplatno za svakoga.
Kao i uvijek, Buvljak je podijeljen na kutke radi lakše i pristupačnije razmjene i održavanja samog događaja. Neki od kutaka/radionica su kutak za djecu, razmjenu vještina, hranu i umjetnost. Radionicu DIA projekcija na platnu vodit će mlada akademska umjetnica Esma Hajrić, radionicu savremenog plesa i pokreta vodit će Sabiha Kapetanović, a priliku ćemo pružiti i učenicama srednje škole Primjenjenih umjetnosti da prikažu svoje radove u kreativnom kutku, u kojem će njihov rad biti moguće i podržati u vidu donacije. Radionice počinju od 13.30h, a posebno izdvajamo i Dječiji Kutak u kojem će fokus biti na kreativnoj razmjeni i reciklaži za namjlađe.
Više informacija o događaju nalazi se na FB eventu na stranici Dobrih Kota, svi su pozvani da podijele event i da iskažu solidarnost i dobru namjeru prema onima koji nisu u mogućnosti da sebi priušte neke od gore navedenih stvari.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »