Cabaret “Međuigre 0-24” Zijaha Sokolovića

Zijah  Sokolović, jedan je od najznačajnijih i najzanimljivijih autora neviđene teatarske energije, koji u ulozi izvođača, reditelja i dramaturga  s već poznatom scenografijom – sam na pozornici, bez svjetlosnih i zvučnih efekata, stolica, stol i čaše vode, kroz cabaret “Međuigre 0-24” dotiče besmislenost i manjak logike čitavog čovječjeg djelovanja sa sviješću da je čovjek uhvaćen u zamku civilizacije i usamljenosti, kao prirodnog stanja, i da se to ne može izliječiti, ali može ublažiti. “Međuigre 0-24” su mala kratka razmišljanja u pauzama između dugih i velikih životnih obaveza. Sastavljene su od mnoštva svakodnevnih razmišljanja stavljenih u formu kratkih priča, od kojih nekoliko njih čini okosnicu cabaretske forme, a ostale se mijenjaju od predstave do predstave kroz koje nas Zijah vodi svojom virtuoznošću i pozorišnom magijom.

Na četvrtom Be:femonu stručni žiri donio je odluku da nagradu za najbolju mo­nodramu uruči Zijahu Sokoloviću za predstavu “Međuigre 0-24”.

Predstava će biti odigrana na sceni JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo-Jelića broj 1., u subotu 15.02. sa početkom u 20 sati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »