Budite dio žirija za izbor najboljeg Zumiraj prava filma za mlade

  1. Pravo Ljudski Film Festival bira mladi žiri za izbor najboljeg Zumiraj prava filma za mlade. Mladi kreativci i kreativke u dobi između 17 i 21 godina iz Bosne i Hercegovine mogu se prijaviti za učešće u žiriju, a pored filmskog programa i razgovora o filmovima sudjelovati će i u radionici Medijske pismenosti.

Zumiraj dokumentarni film je jedini takmičarski program Zumiraj prava festivala za mlade, sačinjen od aktualnih, angažiranih kreativnih dokumentarnih filmova koji se bave kako globalnim, tako i lokalnim temama koji su od posebnog interesa za mlade u dobi između 17 i 21 godine.  Zumiraj prava žiri za mlade svake godine bira najbolji film za mlade koji je iz estetskih ili narativnih razloga najdraži mladima.

Radionica Medijska pismenost, koju ce učesnici i učesnice žirija paralelno pratiti, će se fokusirati na filmsku pismenost i alternativne načine izražavanja mišljenja i društvenog angažmana putem medija, sa fokusom na društvene mreže i blog.

Zumiraj prava festival za mlade održava se u Sarajevu u periodu od 9. do 12. novembra 2017. godine, a poziv je otvoren za sve mlade ljude iz BiH u dobi između 17 i 21 godine. Radni jezik radionice, te diskusije za odabir najboljeg filma za mlade, je engleski.

Sve troškove učešća (putovanje, hrana i smještaj u Sarajevu) snose organizatori. Molimo vas da se prijavite putem sljedećeg formulara.

Rok za prijavu je 20.10.2017.

Radionica Medijske pismenosti se organizuje u partnerstvu sa UNDP u BiH, dok je Zumiraj prava festival za mlade omogućen podrškom Nacionalne fondacije za demokratiju iz Washingtona. Za više informacija i eventualna pitanja, molimo vas da nam pišete na apliciram@pravoljudski.org.

Za više informacija o 12. Pravo Ljudski Film Festivalu, molimo posjetite našu web stranicu: www.pravoljudski.org

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »