British Council i BBC organizuju radionicu na temu budućnost medija

British Council i vodeće kompanije iz svijeta inovativnih medija (BBC R&D, Databox i FACT) organizuju dvodnevnu radionicu na temu Object-Based Media (OBM) na regionalnom forumu za inovacije ‘Sarajevo Unlimited’, 2.–4. novembra. Dvoje najuspješnijih učesnika radionice dobiće jedinstvenu priliku da steknu uvid u prestižne i nove načine razmišljanja o emitovanju, radeći na projektu pod nazivom Dnevna soba budućnosti (The Living Room of the Future) tokom tronedjeljnog boravka u Velikoj Britaniji u februaru 2018.

Nakon uspješne saradnje sa Sarajevo Film Festivalom i Dokufestom, British Council nastavlja da pruža podršku razvoju audio-vizuelnog sektora u regionu kroz svoju platformu PlayUK. Ovoga puta pripremljena je radionica namjenjena onima koji žele da budu dio promjene paradigme iskustva koje mediji pružaju. Poziv je otvoren za sve koji se bave kreativnim zanimanjima (režiseri, producenti, zaposleni na televiziji, i sl.) ili programiranjem (posebno ukoliko se bave Internetom stvari ili IoT-om), govore engleski jezik i dolaze sa Zapadnog Balkana. Aplikacije za radionicu otvorene su do 15. oktobra.

Tokom dva dana koliko traju radionice, učesnici će biti izloženi svijetu Object-Based Media (OBM) i dobiće dragocjeno znanje o novim načinima razmišljanja o emitovanju, Internetu stvari, privatnosti i podacima. Naučiće kako da iskoristite Databox platformu za stvaranje drugačijeg iskustva koje uključuje IoT uređaje koji se nalaze u kući i da putem OBM adaptacija povećavaju angažovanja publike. Na kraju radionice, svi učesnici dobiće priliku da se takmiče kako bi osvojili jedno od dva mjesta za jedinstveni program koji se održava u Velikoj Britaniji (uključujući Liverpul, Mančester i Notingem). Troškovi puta za sve dijelove programa (radionica u Sarajevu kao i odlazak u Veliku Britaniju) biće pokriveni od strane organizatora.

Kako aplicirati i više o The Living Room of the Future možete pronaći na: https://www.britishcouncil.ba/dnevna-soba-buducnosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »