„Brašno u venama“ na sceni Sarajevskog ratnog teatra

Na sceni Sarajevskog ratnog teatra u četvrtak 25. novembra sa početkom u 20. sati, odigrat će se predstava „Brašno u venama“.

Predstava je nastala u režiji Borisa Liješevića, a rađena prema tekstu Igora Štiksa, te govori o emocionalnom i ideološkom jazu generacija i suočavanjem sa prošlošću kao bitnim segmentom budućeg života.
Uloge u predstavi ostvaruju Miki Trifunov, Kaća Dorić, Izudin Bajrović, Admir Glamočak, Selma Alispahić i Jasenko Pašić. Dramaturgiju predstave potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović, scenografiju Vedran Hrustanović, kostimografiju Lejla Hodžić, dok je autor muzike Duško Šegvić. Koprodukciju predstave potpisuju Sarajevski ratni teatar i Internacionalni teatarski festival MESS – Scena MESS.

Nakon igranja na sceni Sarajevskog ratnog teatra, sa zadovoljstvom možemo najaviti da  predstava „Brašno u venama“ putuje u Skoplje gdje će 29. novembra biti izvedena u okviru takmičarskog programa Internacionalnog teatarskog festivala „Skupifestival“.

26 i 27. oktobra sa početkom u 20. sati u SARTR-u, nakon prošlomjesečne premijere,   publika će moći pogledati najnoviju predstavu iz produkcije Sarajevskog ratnog teatra i Studija lutkarstva Sarajevo, predstavu „Majka ili sve lutke idu u raj“.

Ova predstava mlade autorice Nedžme Čizmo, a u režiji Dubravke Zrnčić-Kulenović prati sudbinu dvije sestre, sada već tridesetogodišnjakinje, koje, zbog majčinog zlostavljanja i izolacije iz društva žive, gradeći svoj svijet od lutaka. Predstava na vrlo inventivan način koristi elemente lutkarstva i kao takva predstavlja pravo osvježenje za sarajevsku teatarsku publiku.

U predstavi učestvuju: Andrea Aković, Aneta Grabovac, Jasminka Božuta Požek, Kaća Hadžifejzović.

Dramaturgija: Nedžma Čizmo
Scenski pokret: Branko Bankovic
Likovna rješenja scene, kostima i lutaka: Adisa Vatreš Selimović
Muzika: Kaća Hadžifejzović
Izrada lutaka: Adisa Vatreš Selimović
Maska: Naida Đekić
Asistenica na izradi scene i kostima: Melisa Musić Ajkunić
Fotograf: Velija Hasanbegović

Cijena ulaznica iznosi 10KM, a rezervacije se mogu obaviti pozivom na 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox Fb. page-a https://www.facebook.com/sartr1992/. Omogućen je popust za studente i penzionere.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »