Banjaluka: Fotodokumentarna izložba o mentalnom zdravlju “Čovjek je čovjek”

Svečano otvaranje interaktivne fotodokumentarne izložbe o mentalnom zdravlju  “Čovjek je čovjek” sa potpisom Armina Smailovića u Muzičkom paviljonu „Staklenac“ u Parku Petar Kočić u Banjaluci  desiće se 05. marta 2020. godine u 18:00 časova. 

Izložba „Čovjek je čovjek“, koja će biti postavljena do 13. marta 2020. godine je jedinstvena po tome što posjetioci imaju priliku da kroz dijalog sa korisnicima usluga mentalnog zdravlja budu dio kampanje usmjerene na smanjenje stigmatizacije i diskriminacije osoba sa mentalnim poremećajima.

Izložba prikazuje segmente života osoba sa problemima u mentalnom zdravlju sa fokusom na oporavak od bolesti i dostojanstven život u zajednici.

U okviru izložbe, 11. marta 2020. godine od 14:00 do 16:00 časova u Muzičkom paviljonu „Staklenac“ biće organizovana i zanimljiva panel diskusija na temu promocije i zaštite mentalnog zdravlja. Učesnici panel diskusije biće predstavnici udruženja korisnika, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, institucija Republike Srpske, predstavnici Ambasade Švajcarske u BiH,  predstavnici Asocijacije XY i Projekta mentalnog zdravlja u BiH, kao i predstavnici lokalne zajednice.

Izložba i panel diskusija sa donosiocima odluka su organizovane u okviru Projekta mentalnog zdravlja u Bosni i Hercegovini, čiji je pokrovitelj Ambasada Švajcarske u Bosni i Hercegovini, a implementator Asocijacija XY u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Federalnim ministarstvom zdravstva.

Biće nam čast da nam se pridružite u zajedničkoj akciji promovisanja pozitivne percepcije mentalnog zdravlja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »