Banjalučka biciklijada -Evropska sedmica mobilnosti

”Dva su točka dovoljna”, 18. po redu, održaće se u nedjelju, 22. septembra u sklopu Evropske sedmice mobilnosti. Biciklijadu organizuje Centar za životnu sredinu koji je nacionalni koordinator za Evropsku sedmica mobilnosti u saradnji sa Gradom Banja Luka i inicijativom građana Banjalučka Kritična Masa uz podršku GIZ-a i EU Info Centra, kao i drugih partnera i sponzora.

Okupljanje je na parkingu ispred ,,Kraša” kod Muzeja savremene umjetnosti. Registracija učesnika počinje u 11.00 časova, a start je tačno u 12:00 časova.

Evropsku sedmicu mobilnosti – kampanju koja se održava od 16. do 22. septembra svake godine, organizuje Generalna direkcija za mobilnost i transport Evropske komisije, nastojeći da poboljša kvalitet života kroz promovisanje čiste mobilnosti i održivog urbanog transporta, a 22. septembra, posljednjeg dana te sedmice, obilježava se evropski ,,Dan bez automobila”.

Ovogodišnja kampanja stavlja u središte pažnje sigurno pješačenje i biciklizam i koristi koje oni mogu imati za naše zdravlje, životnu sredinu i ekonomiju. Tema za 2019. godinu je predstavljena sloganom ,,Krećimo se zajedno!’’.

Centar za životnu sredinu banjalučkom biciklijadom još jednom želi da skrene pažnju na neadekvatnu infrastrukturu za bicikliste i pješake u Banjoj Luci, te poziva sve bicikliste da se pridruže bkako bismo dokazali da nas ima i da zaslužujemo prostor na cesti.

Dođite na vrijeme, registrujte se i učestvujte u nagradnoj igri!

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »