Almas objavio novi singl „Samoća“

Almas Smajlovic je snimio novu pjesmu i video spot pod nazivom “Samoća” .Jedna instrumentalno minimalisticka pjesma u kojoj je klavir i stringse odsvirao Dado Musanovic,akusticnu gitaru Nedzad Merdzanovic što je bilo dovoljno da uz divne vokale hora Superar Cadneza pod vodstvom Alme Karić, pjesma  “Samoća” zasluži da bude objavljena kao cetvrti singl.
Iako pjesma nije planirana kao singl jer je  na albumu bonus pjesma, ipak smo se odlucili da je sad pravo vrijeme za  “Samoću”. Kažu da je za pisanje pjesama potrebna inspiracija i samoća. Opsada Sarajeva je Bakiru Hadžiomeroviću pružila oboje te je ratne 1993. godine nastao tekst pjesme.

Zvuk granata bio je jači od zvuka instrumenata pa je za nastanak ove muzičke podloge trebalo sačekati samo 27 godina i pandemiju korona virusa koja je u naše živote donijela novu stvarnost vrlo sličnu onoj koju smo osjetili tokom rata.
Upravo ta “nova stvarnost” i izolacija, bila je inspirativna za Almasa Smajlovića koji je u stihovima prepoznao atmosferu i emocije kojima smo okruženi danas te je “samoća” konačno dobila i note.
Zabrana okupljanja i kretanja te blokada većine aktivnosti nije bila prepreka da pjesma putem video linka okupi i veliki broj kolega i prijatelja koji su još jednom dokazali da vrijeme provedeno u izolaciji ne mora nužno donijeti i kreativnu blokadu.
Konačno, nakon 27 godina, “Samoća plovi dalje i na kraju s njom smo zajedno”.

.Pjesma je snimana u studiu ANTIKA ,a MIx i master je uradio Enes Zlatar-Bure studio Old Mikefield.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »