AABH pokrenula platformu za outsourcing arhitektonskih usluga iz BiH

Asocijacija arhitekata u BiH pokrenula je novu platformu za outsourcing arhitektonskih usluga iz BiH. Cilj platforme jeste da stvori nova radna mjesta za arhitekte u BiH i regiji i poveže ih sa internacionalnim tržištem. U svim dosadašnjim iskustvima AABH sa ovakvom vrstom rada, naši arhitekti i inžinjeri su se pokazali kao izrazito cijenjeni i smatramo da ovime možemo poboljšati uslove rada i situaciju inžinjera i arhitekata, što se može refloktovati i na širu sliku.
Oficijelna promocija online platforme ‘Archlink’ –  https://www.archlink.co/  za outsourcing arhitektonskih i inžinjerskih usluga će se održati 23.12.2019. godine u ateljeu Figure, Danijela Ozme 12, sa početkom u 20:00.
Na promociji plafforme govorit će se o uslugama outsourcea, dosadašnjim iskustvima outsourcera i potencijalima za buduće širenje. Cilj je predstaviti platformu kao alatku koja će pomoći mladim talentiranim arhitektima da se osamostale i da umjesto odlaska van zemlje ostanu u BiH. Platforma će pomoći i već etabliranim uredima i starijim kolegama da prošire svoju bazu kontakata, povećaju broj zaposlenih i podignu kvalitet svoje arhitekture na višu razinu, te profesionalno povezivanje arhitekata unutar BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »