20 GODINA ŠVICARSKOG PROGRAMA SARADNJE U BOSNI I HERCEGOVINI

Švicarska ove godine proslavlja 20 godina plodonosne saradnje sa Bosnom i Hercegovinom. Kako bismo obilježili ovaj značajan jubilej, Ambasada Švicarske u BiH organizira seriju događaja koji će prikazati uspješno partnerstvo između ove dvije zemlje.

Zvanična proslava 20 godina Švicarskog programa saradnje u BiH održat će se u četvrtak, 02. juna 2016. godine u Domu mladih – Centar Skenderija u Sarajevu sa početkom u 13.00 sati. Na zvaničnoj ceremoniji proslave bit će prikazan kratki dokumentarni film „20 godina Švicarskog programa saradnje u BiH: retrospektiva i budućnost“, panel diskusija na temu „Švicarska, partner Bosne i Hercegovine u izgradnji mostova između ljudi, društava i kultura“ sa gostima iz Švicarske i BiH, te će se predstaviti izložba fotografija „20 godina – 20 lica i priča“. Istu veče u Domu mladih – Centra Skenderija bit će organiziran dobrotvorni koncert na kojem će nastupiti virtuoz na harmonici Mario Batković (BiH/Švicarska) i sevdah bend Divanhana (BiH).

Želja nam je da zajedno sa prijateljima i partnerima Švicarske u BiH proslavimo 20 godina saradnje i da široj publici predstavimo ciljeve, postignuća i aktivnosti koje smo razvili i sproveli sa brojnim domaćim i međunarodnim partnerima u zemlji. Ovo će ujedno biti prilika da predstavimo perspektive buduće strategije Švicarskog programa saradnje u BiH.

image description
image description

Tim povodom Ambasada Švicarske u BiH organizira druženje (radni doručak) sa predstavnicima medija u srijedu, 01.06.2016. godine u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine (II sprat) u Sarajevu sa zvaničnim početkom u 10.00 sati.

Zajednički koncert na kojem će nastupiti virtuoz na harmonici Mario Batković, sarajevski bend Sikter i regionalna zvijezda Eda Maajka u srijedu, 01.06.2016. godine na platou Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine sa početkom u 20.00 sati . Bit će ovo ujedno i prilika da Historijski muzej BiH predstavi svoj novi vizualni identitet, djelo grafičkog dizajnera Amera Mržljaka

 

Zvaničnu ceremoniju proslave u četvrtak, 02.06.2016. godine u Domu mladih Skenderija sa početkom u 13.00 sati na kojoj ćemo prikazati film o najznačajnijim uspjesima u proteklih 20 godina i predstaviti perspektive buduće strategije Švicarskog programa saradnje u BiH, organizirati panel diskusiju na temu „Švicarska, partner Bosne i Hercegovine u izgradnji mostova između ljudi, društava i kultura“ sa gostima iz Švicarske i BiH, te predstaviti izložbu fotografija „20 godina – 20 lica i priča“ (detalji programa u prilogu)

Koncert humanitarnog karaktera na kojem će nastupiti Mario Batković i sevdah bend Divanhana u četvrtak, 02.06.2016. godine u Domu mladih Skenderija sa početkom u 20.30 sati. Sredstva prikupljena na koncertu bit će donirana Udruženju Pomozi.ba. Rezervaciju koncertnih karata možete izvršiti na sar.vertretung@eda.admin.ch.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »