Nakon internacionalnih gostovanja predstave i izložba scene MESS na BH. festivalima

Nakon gostovanja na internacionalnim festivalima u Temišvaru i Novom Sadu, predstave i izložba Scene MESS ove sedmice će se predstaviti na bh. festivalima. Na trećem Festivalu glumca u Konjicu publika će u utorak 31. maja moći pogledati izložbu fotografija “Atlete srca“, autora Velije Hasanbegovića, a odmah nakon toga i igranje predstave “Brašno u venama“ Borisa Liješevića. Istog dana, predstava “What is Europe“ Andrása Urbána igrat će u Jajcu na 35. Pozorišnim/kazališnim igrama Bosne i Hercegovine, dok će “Brašno u venama“ svoj nastup pred publikom u Jajcu imati 02. juna.

Scena MESS, pored internacionalne promocije bh. teatra ima za cilj da gostuje u što više bh. gradova. Veliko nam je zadovoljstvo da su naše produkcije prisutne na bh. festivalima u zvaničnim selekcijama. U programima smo sa drugim teatrima iz BiH, te su ti susreti višestruko dragocjeni, kako za tim MESS-a, tako i za publiku Jajca i Konjica koja ima priliku vidjeti najzanimljivije od godišnje bh. produkcije. Pored predstava, izložba “Atlete srca” Velije Hasanbegovića i Nermina Hamzagića nastavlja da širi nadahnjujuću priču o našim sportistima u sjedećoj odbojci“, istakla je rukovoditeljica umjetničkih programa Scene MESS, Selma Spahić.

Atlete srca - Plakat

 

Festival glumca u Konjicu pokrenuo je 2014. godine Centar za kulturu Ustanove Narodni univerzitet Konjic kao omaž glumačkom stvaralaštvu, glumačkoj virtuoznosti i njegovoj umjetničkoj vrijednosti.

 Pozorišne/kazališne igre Jajce jedan je od najznačajnijih bosanskohercegovačkih teatarskih festivala, a osim predstava, publika će ove godine u okviru popratnog programa festivala moći prisustvovati i izložbama, promocijama knjiga te drugim sadržajima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »