1000 što, kako, zašto civilnog sektora u 2021. godini

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) i Dijaspora za razvoj BiH (i-dijaspora) organizuju ciklus online pričaonice 1000 što, kako, zašto civilnog sektora u 2021. godini. U periodu od 10 mjeseci planiramo organizovati 10 tematskih online pričaonica sa organizacijama iz BiH i dijasporom kako bismo povezali prilike, potrebe i mogućnosti u oblastima zaštite okoliša, mladih, obrazovanja, razvoja prilika za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, kulture i umjetnosti i drugih.

Ova inicijativa za cilj ima umrežavanje i zajedničko djelovanje organizacija civilnog društva iz BiH sa organizacijama, individuama, kompanijama i profesionalcima/kama iz dijaspore.

Prva, uvodna pričaonica je u srijedu, 24.2.2021. 19:00 – 20:30 sati, a gosti su Aida Daguda, direktorica CPCD i Nikola Burić, izvršni direktor i-dijaspore, koji će kroz vođeni razgovor, ali i pitanja učesnika i učesnica, govoriti o potencijalima i modalitetima saradnje organizacija iz BiH sa dijasporom.

Za učešće u događaju je potrebno potvrditi prisustvo do utorka 23.2.2021. do 15:00h na link: http://bit.ly/PrijavaCPCDiDijaspora.

Ponukani vlastitim primjerom saradnje,  činjenicom da dijaspora predstavlja razvojni potencijal za BiH kako u sferi umrežavanja sa organizacijama, individuama, kompanijama u drugim zemljama, tako i za prenošenje dobrih praksi, novih metoda rada i znanja na građane i građanke BiH, odlučili smo pokrenuti online pričaonicu.

U drugim zemljama Evrope, Bosanci i Hercegovci su se etablirali u različitim poljima od privrede, nauke, obrazovanja, kulture, javnih servisa do umjetnosti, sporta i politike. Predstavnici/e svih sektora su okupljeni oko i- platforme koja je fokusirana na dijasporu u Švicarskoj, ali kroz rad i umrežavanje je ostvarila kontakte sa dijasporom i u drugim zemljama.

S druge strane, Centar za promociju civilnog društva je organizacija koja od 1996. godine djeluje u BiH i zemljama Zapadnog Balkana na jačanju kapaciteta i uloge organizacija civilnog društva u ekonomskom, socijalnom, političkom, kulturnom i obrazovnom razvoju BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »