Željko Pervan na teatarskoj sceni Centra kulture i mladih

Javna ustanova Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, teatarsku sezonu otvara sa jednim od najomiljenijih hrvatskih komičara, Željkom Pervanom, u novoj predstavi “PREDZADNJI PUT“. Dijagnostičar i urnebesan kroničar političke i društvene zbilje karijeru komičara započeo je sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća u kultnoj emisiji Radija 101 Zločesta djeca. Pokretanjem OTV-a svojem audio izričaju dodaje vizualni radeći emisije Top lista šovinista, Serbus Zagreb, Mala škola loše glume, Kalamburgud kviz, Večernja škola, Malo morgen, Pervanovo…Željko Pervan majstor je improvizacije, obožavatelj Slovenaca, smrknuti profesor, živahni govornik i komentator hrvatske svakodnevice  i njene želje da uđe u Europsku uniju u kojoj su Grčka, Bugarska “koja ima 24 kilometra autoputa” i Italija u kojoj, čuo je, “nema mita i korupcije”. Komentira  i akciju “Kupujte hrvatsko”. “S čim?”, pita se on, što mu je  tek uvod da malo prokomentira cijene i kvalitetu hrvatskih proizvoda  i razne kupovne navike ljudi (rasprodaja zimskih kaputa: a kao da ima i ljetnih kaputa ?). Nezaobilazna  tema  su i Slovenci te veličina njihove države: kaže da svoje ribe sve znaju po imenu…

Iz autobiografije Željka Pervana:

“Nekoliko mjeseci nakon dolaska na svijet, točnije šest mjeseci, počeh govoriti. Majku i obližnje žene obuze neka jeza jer to bijaše sablazan u ta vremena. Već tada je bilo jasno da će moja obdarenost jezičinom koju pokreće hiperaktivan mozak proizvesti biće sklonije atrakciji nego postignuću.”

U predstavi „PREDZADNJI PUT“, s kojom je napunio nekoliko velikih sala KD V.Lisinskog, verbalnim slikanjem obuhvatio je sve aspekte ljudskog postojanja i pripremio javnost za ponovni susret  sa čistim humorom bez ikakvih rekvizita:čovjek i njegova duhovitost.

Predstava će biti odigrana na Teatarskoj sceni Centra kulture i mladih u utorak 24. septembra u 20 sati, Jelića broj 1.

Molimo Vas za medijsku pažnju!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »