VIII državno takmičenje/natjecanje “Misli Mine”

U Sarajevu 07. aprila/travnja 2017. godine će se održati VIII državno takmičenje/natjecanje “Misli Mine” učenika osnovnih škola u organizaciji Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine. Na takmičenju/natjecanju će sudjelovati šest (6) ekipa koje su osvojile prva tri mjesta na prethodno održanim entitetskim takmičenjima/natjecanjima.

Takmičenje/natjecanje će pratiti i izložba likovnih i literalnih radova učenika osnovnih škola iz cijele Bosne i Hercegovine na temu opasnosti od mina.

Ova programska aktivnost se realizira na području cijele Bosne i Hercegovine, od općinske razine, preko kantonalne/regionalne, entitetske i na kraju državne razine. U školskim takmičenjima/natjecanjima iz upozoravanja na opasnost od mina, od općinske do državne razine svake godine sudjeluje oko 25.000 učenika osnovnih škola iz čitave BiH.

Takmičenjima/natjecanjima su obuhvaćene sve općine u BiH, bez obzira da li su one direktno ili indirektno ili nisu uopće ugrožene minama. Kroz metodologiju takmičenja/natjecanja, na interaktivan način, djeca usvajaju znanja o minskoj opasnosti i prihvataju praksu sigurnog ponašanja.

Osnovni cilj takmičenja/natjecanja je edukacija djece u osnovnim školama kako da se zaštite od opasnosti od mina i kako da žive sigurno u minskom okruženju.

Unaprijed se zahvaljujemo na Vašem prisustvu.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »