VIDEO INTERVJU – BOŽO VREĆO

Božo Vrećo je umjetnik, interpretator i autor sevdalinki rođen 18.10.1983. godine u Foči. Odrastao je sa majkom i dve starije sestre, a otac mu je preminuo kada je imao 5 godina. Majka je slikarka i uvijek mu je pružala podršku da se bavi umjetnošću. Nedavno je promovisao knjigu “Mila” koju je posvetio majci.

Knjiga je intimna ispovjest u kojoj Božo govori o svojoj porodici, očevom samoubistvom, majčinom životu koji je živjela između oca i maćehe.
“Mila” je ime Božine majke. O važnosti tog imena govori to da se unatrag čita kao Alim – jedno od 99 Božijih imena. Knjiga je spomenik ljubavi majke i sina, primjer tuge koje nastaju iz nesretnih veza i trpnje jer nikada ne bude onako kako srce kaže.
U relativnom kratkom roku promovisao je i tri singla u kojima je ostvario saradnju sa bendom Velahavle, Markom Luisom i sarajevskim producentom Adisom Kutkutom poznatijim kao Billain.
Trenutno je u Novom Sadu gdje radi na mjuziklu Koštana. Ova predstava po tekstu Bore Stankovića a u režiji Kokana Mladenovića trebala je biti postavljena u pozorištu na Terazijama u Beogradu. Međutim pozorište je ucjenilo reditelja Mladenovića da umjesto osobe transrodnog identiteta napravi audiciju za mladu glumicu za ulogu Koštane, na šta Mladenović nije htio pristati. Poslije niza peripetija, rasprava i odlaganja rad na predstavi je konačno počeo. Riječ je o koprodukciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad “Fabrika”, Srpskog narodnog pozorišta i Centra za kulturu Tivat, gdje će se predstava premijerno odigrati 5. avgusta, a u septembru počinje svoj repertoarski život na sceni SNP.

 

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »