„VI Bugojanska vaza“ – tri priče u užem izboru

Na konkurs za kratku priču „VI Bugojanska vaza“, na kojem pravo učešća imaju građani Bosne i Hercegovine, pristiglo je 35 priča iz BiH i inostranstva. Ovogodišnji žiri: Mile Stojić, Tanja Stupar-Trifunović i Nura Bazdulj-Hubijar  u uži izbor izabrali su sljedeće tri priče:

  • Fotografija (šifra: HEBER)
  • Sonja (šifra: RAILWAYMELANCHOBY)
  • Mati će umrijeti sama (šifra: ZRAKOPLOV )

Pored tri navedene priče, žiri je istakao da je iznenađen kvalitetom pristiglih priča i da bi se u uži izbor moglo uvrstiti još desetak priča od kojih bi svaka „osvjetlala obraz“ „Bugojanskoj vazi“.

Odluku o laureti „VI Bugojanske vaze“ žiri će donijeti do 22.12.2018. godine. Uručenje nagrade će biti 24.11.2018. godine u Kulturno-sportskom centru Bugojno u 19,30 sati. Nagrada se sastoji od replike „Bugojanska vaza“ (original se nalazi u Zemaljskom muzeju BiH i predstavlja najstariji pronađeni pisani spomenik u BiH),  autorice Adine Kero i novčanog iznosa od 1.000 KM.

Organizator manifestacije je Kulturno sportski centar Bugojno a pokrovitelj Općina Bugojno. Nagrada se dodjeljuje povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »