Velika zabava pletenja Udruženih

I ove godine, obilježavajući kraj još jedne uspješne poslovne godine, Udružene za ljubitelje ručnog rada organiziraju Veliku zabavu pletenja.

U petak 23. novembra u Atriju Hotela Evropa, posjetioci će se tokom cijelog dana, od 11.00 do 20.00, moći družiti sa pletiljama Udruženih koje će prezentirati dosadašnje kolekcije svog udruženja ali i ekskluzivne modne artikle svojih renomiranih klijenata iz Austrije, Francuske, Japana, Norveške i Sjedinjenih Država koji će se moći kupiti po sniženim cijenama.

«Udružene će ovu poslovnu godinu pamtiti kao šestu godinu svog djelovanja», kaže Nadira Škaljić-Mingasson, osnivačica Udruženih. «U tom periodu obučile smo i zaposlile više od 500 žena koje su isplele preko 100.000 komada odjevnih predmeta koji se prodaju širom svijeta. A nakon otvaranja našeg Centra za obuku, ove godine lansirale smo i vlastiti brend i online shop KIO što je još jedan razlog za slavlje.»

Na Zabavi pletenja će biti predstavljeni i različiti kursevi koje Udružene gotovo svakodnevno organiziraju u Centru za obuku a bit će izloženi i modni predmeti brenda KIO – moderna, šarena i mekana kolekcija kapa i šalova za djecu i odrasle, rađena od vrhunskih materijala.

U okviru ovog cjelodnevnog događaja, Udružene će organizirati različita takmičenja u brzini i vještinama ručnog rada u kojima mogu sudjelovati svi prisutni, a za najmlađe ali i odrasle bit će organizirane prigodne radionice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »