Uspješno provedena volonterska akcija „Let's Do It – milion sadnica za 1 dan“

  1. oktobra širom Bosne i Hercegovine provedena velika volonterska akcija sadnje drveća „Let's Do It – milion sadnica za 1 dan“. Organizatori akcije su UG „Ruke“ Sarajevo i UG „Mozaik prijateljstva“ Banja Luka. Veliku podršku i ovoj akciji pružila su preduzeća koja gazduju šumama tako što su obezbijedila sadnice, alat, stručni nadzor i lokacije na kojima se sadilo.

Kao i u prethodnim akcijama, specijalni partner Let's Do It projekta je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine koji je i ove godine logistički ali i konkretnim volonterskim radom uposlenika OKBiH i bh olimpijaca dao veliki doprinos uspješnoj realizaciji Projekta u sve tri faze: čišćenje, edukacija po školama i pošumljavanje.

Uprkos teškim vremenskim uslovima za sadnju drveća akcija je protekla besprijekorno. Uz druženje i ugodnu atmosferu volonteri su širom Bosne i Hercegovine zasadili desetine hiljada sadnica raznih vrsta drveća. dsc_0501_1579x1050

Akcija „Let's Do It – milion sadnica za 1 dan“ predstavlja jedinstvenu priliku za uključivanje građana u društveno korisne aktivnosti i jačanje zajednice. Građani i građanke svih starosnih grupa danas su odigrali važnu ulogu i radom za opšte dobro dali su svoj doprinos za ljepši i zdraviji okoliš.

Projekat Let's Do It  podržao je zlatni sponzor Eko život i partneri projekta: BH Telecom, Ured Specijalnog predstavnika Europske unije u BiH, UN Volonteri, Ambasada Švicarske u BiH, kao i ranije spomenuti OK BiH i sva preduzeća koja gazduju šumama u BiH.

dsc_0511_1579x1050

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »