„Umjetnost u izlogu“ Ljiljane Majkić

Galerija ULUPUBiH nastavlja sa promocijom svojih članova i članica u okviru projekta „Umjetnost u izlogu“.

Od 16. do 25. augusta posjetioci i ljubitelji kvalitetne umjetnosti i dizajna moći će uživati i isprobati odjevne unikatne komade modne dizajnerice Ljiljane Majkić. Pored odjeće, Ljiljana će predstaviti i svoj ručno rađeni nakit. Svakim danom od 11-13h, posjetioci će imati priliku ličnu da se upoznaju i razgovaraju sa dizajnericom o temama koje se tiču mode, dizajna i kulture uopšte.

Ljiljana Majkić, modna dizajnerica i istaknuta umjetnica Kantona Sarajevo, živi i radi u Sarajevu, BiH.

Modne kreacije Ljiljane Majkić nalaze se na raskrižju avangardne i nosive umjetnosti. Ljiljana je eksperimentalni pristup stvaranja prenijela na izložbeni koncept, kroz članstvo u ULUPUBIH i ULUPUDS. Modna revija scenskog pozorišnog karaktera“Once Upon a Time”, održana u Sarajevskom ratnom teatru, najbolji je primjer takvog pristupa.

Imala je dvije samostalne izložbe i brojne modne revije. Izlagala je radove na brojnim grupnim izložbama širom svijeta. Također, sudjelovala je na Međunarodnoj sedmici mode u Miami Beachu.

Fotografije njenih radova objavili su mnogi međunarodni internetski portali: Dezeen, Art is about, Miami Herold, Japan design kolektiv, Push it Magazine, Vogue Italia i mnogi drugi. Osvojila je ULUPUBIH najznačajniju godišnju nagradu Grand Prix “Collegium artisticum” 2012., a nagrađena je i na godišnjim izložbama Udruženja: ULUPUDS 2015, ULUPUBIH 2016 i UlUPUBIH 2018. Od januara 2019. Ljiljana je članica Umjetničkog savjeta ULUPUBIH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »