Ulaznice za 63. izdanje festivala MESS su zvanično u prodaji

Ulaznice za 63. izdanje Internacionalnog teatarskog festivala MESS su zvanično u prodaji. Kao i prethodnih godina, ulaznice su dostupne putem platforme www.kupikartu.ba, kao i na njihovim prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine.

Cijene ulaznica za predstavu „Caligula“, koja će otvoriti 63. MESS u Narodnom pozorištu Sarajevo, iznosit će 20 KM, 15 KM i 10 KM, dok će sve ostale predstave koje se izvode u Narodnom pozorištu biti po cijenama od 12 KM, 10 KM i 8 KM. Cijene ulaznica za festivalsku premijeru predstave „Alice u krevetu“ u SARTR-u iznose 15 KM, dok će sve ostale predstave u SARTR-u, Kamernom teatru 55 i Pozorištu mladih imati jedinstvenu cijenu od 10 KM.

„Predstava Chotto Desh, koja 8.10. zatvara 63. izdanje, poklon je festivala MESS publici, a shodno tome karte za ovu predstavu biti će besplatne. Gratis ulaznice moguće je preuzeti u direkciji Festivala (ul. Maršala Tita 54/1) svakim danom od 25.9. u terminu od 11.00 do 19.00 sati. Chotto Dash Akrama Khana predstava je za sve generacije“, poručili su iz direkcije Festivala MESS.

Ulaznice za predstave Malog MESS su i ove godine besplatne, a karte se također mogu preuzeti u direkciji Festivala MESS, svakim danom od ponedjeljka, 25.9., u terminu od 11.00 do 19.00 sati. Na ovogodišnjem izdanju Festivala će u sklopu glavnog programa biti biti izvedeno 12 predstava iz cijelog svijeta a ovogodišnji Festival stavlja akcenat na aktuelna društvena dešavanja, kritički govori o svim negativnim posljedicama za društvo i jasno artikuliše svoj stav da umjetnost uvijek mora biti glas razuma u svijetu u kojem živimo. Kompletan program festivala koji se ove godine održava od 30. septembra do 08. oktobra, možete pogledati na web stranici www.mess.ba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »