„Tramvaj zvani žudnja“ ponovo na sceni Sarajevskog ratnog teatra

Drama „Tramvaj zvani žudnja“, napisana 1947. godine, možda je i najpoznatije djelo čuvenog američkog dramatičara Tennessee Williamsa. Popularnost širom svijeta stekla je istoimenom filmskom adaptacijom režisera Elia Kazana iz 1951. godine, u kojoj su glavne uloge igrali Marlon Brando i Vivien Leigh. Također, po motivima ovog dramskog teksta Woody Allen, 2013. godine, stvara film „Blue Jasmine“.

Predstava koja se i nakon više od pet decenija čini aktualnom, dijelom je zasebnog teatarskog programa “Teatarski opservatorij”, a koji je Sarajevski ratni teatar pokrenuo sa ciljem afirmiranja mladih umjetnika/ica, glumaca/ica i reditelja/ica.  

Tennessee Williams: „Tramvaj zvani žudnja“

Igraju: Dina Mušanović, Staša Dukić, Igor Skvarica, Alban Ukaj

Režija: Dina Mušanović, Staša Dukić, Adi Hrustemović, Alban Ukaj

Mentor: Alen Muratović

Dramaturg: Adnan Lugonić

Kostimografkinja: Lejla Hodžić

Dizajn plakata: Haris Jusović

Izvršni producent: Kerim Mašović

Produkcija: Sarajevski ratni teatar, Akademija scenskih umjetnosti Sarajevo i Otvorena scena Obala
Program: Teatarski Opservatorij

Na prošlogodišnjem Internacionalnom teatarskom festivalu MESS predstava je dobitnik nagrade “Rejhan Demirdžić” za najboljeg/u mladog/u glumcu/glumici koja je pripala Staši Dukić. Predstava je također gostovala i na Internacionalnom festivalu studentskih i diplomskih predstava Your Chance u Moskvi.

Termin igranja je zakazan za utorak, 22. novembar u 20h.

Broj mjesta je ograničen, a rezervacije se mogu obaviti svakim radnim danom pozivom na broj 033 664 070. Blagajna SARTR-a će raditi od 18h do 20h na dan predstave.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »