The Road Movie film producenta Srđana Šarenca osvojio National Film & TV Awards (NFTA) 2018 u Los Angelesu

Dugometražni dokumentarni film “The Road Movie” (Put) osvojio nagradu National Film & TV Awards (NFTA) 2018 u kategoriji dugometražnog dokumentarnog filma.
Dodjela nagrada je održana u Globe theater u Los Angelesu.
The Road Movie (Put), reditelja Dimitrija Kalašnikova, koprodukcija je Bjelorusije, Rusije, Srbije, Bosna i Hercegovine, Hrvatske i SAD. 
Domaći producent je Srđan Šarenac (Novi Film)
Srđan Šarenac, ovim rečima je opisao film: „Dugometražni dokumentarni film Ruski film puta je portret Rusije kroz snimke sa kamera koje se nalaze u automobilima. Dosta komičnih i tužnih  scena se dogodi na ruskim putevima, od padobranca koji pada na sred  autoputa do mlade koja bježi sa svog vjenčanja. Ovaj film prikazuje potpuno novi pristup dokumentarnom filmu jer je sačinjen od video snimaka za koja smo otkupili autorska prava i od njih napravili film. Moglo bi se reći da ovaj projekat nije imao fazu snimanja, nego fazu pronalaska snimaka koja je trajala deset mjeseci, pa zatim montažu za koju nam je trebalo šest mjeseci.“ 
Ovaj je film imao distribuciju u 80 bioskopa širom Sjedinjenih Američkih Država i Kanade uz pomoćOscilloscope Laboratories i worlds sales agent-a, kuće Syndicado. Film je prethodno prikazan u takmičarskom programu „First Appereance“ u okviru prestižnog ferstivala IDFA, a zatim na još 80 filmskih festivala kao što su Hot Docs, True/False, Sarajevski filmski festival.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »