Teatarska scena u Jelićevoj do kraja februara

Pune sale i zadovoljstvo pozorišne publike predstavama koje se igraju na Teatarskoj sceni u Jelićevoj, nadamo se da će se nastaviti  do kraja mjeseca februara, sa programom koji najavljujemo.  U utorak 25. februara u 20 sati, biće prikazana predstava “Čorba od kanarinca”, predstava, koja je za kratko vrijeme osvojila sve simpatije gledalaca koji su imali priliku pogledati je.  Glumci Sanela Pepeljak i Sead Pandur igraju priču o ljubavi, dinamičnu komediju ali i nježnu monodramu spojenu u jedno,  maštajući i preispitujući svoje emocije. Kroz ovaj komad prožet je strah od budućnosti i neizvjesnosti koju ona nosi. . Šta brak danas znači, da li je to smisao života za žene ili kraj zabave za muškarce? I pitanje za sve nas – da li je ljubav dovoljan razlog da se podijeli u dvoje?

Gordana Boban i Mirsad Tuka, možemo slobodno reći u već kultnoj predstavi”Prah” za koju se traži karta više, igraju bračni par na rubu materijalne i moralne egzistencije. Ovo je drama sa elementima komedije u kojoj se jedna obična porodica, svakodnevno suočena sa siromaštvom i čamotinjom, iznenada susreće sa neočekivanim bogatstvom – glavnim dobitkom na lotu. Likovi prolaze kroz katarzu koja im pomaže da otkriju vlastitu suštinu, kao i suštinu međusobnih odnosa. Predstava će biti odigrana u četvrtak 27. februara u 20 sati.

Februarski mjesečni repertoar završavamo predstavom Ja,Bosanac, koja će biti odigrana u petak 28.februara. U ovoj komediji pratimo Bosanca koji ima mišljenje o svemu, a nigdje nije prispio. Sve zna a nema rezultata. Kivan je na Evropu, nogometnu reprezentaciju, žene, djecu, pse, strance, Arape, dijasporu, politiku, muzikante prevarante, trendove… Jedino ludo voli svoju Bosnu. U predstavi igraju  Aldin Tucić u ulozi Posljednjeg bosanskog bogumila i Negra Čičić u ulozi Evropljanke, po djelu Indire Kučuk-Sorguč.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »