Svjetski dan djeteta 2020.

Svjetski dan djeteta 20. novembar obilježava se širom svijeta aktivnostima usmjerenim na promociju i zaštitu prava djeteta. Ova godina je izazovna i ni po čemu slična prethodnim. 2020. godinu obilježio je COVID-19, a direktni i indirektni uticaj pandemije na zdravlje, obrazovanje i uopšte život djece je još uvijek teško sagledati. Kao dio globalne kampanje kojom UNICEF širom svijeta nastoji ponovo osmisliti (REIMAGINE) bolji svijet – za svako dijete, UNICEF u Bosni i Hercegovini će, uz poštovanje svih mjera i ograničenja zbog COVID-a-19, obilježiti 20. novembar Svjetski dan djeteta.

Iako u drugačijim okolnostima, i bez mogućnosti da se sretnemo uživo i proslavimo ovaj dan važan #ZaSvakoDijete, čast nam i zadovoljstvo da vas pozovemo da nam se pridružite na:

Prvom online obilježavanju Svjetskog dana djeteta u Bosni i Hercegovini,

putem Zoom sesije koju ćemo prenosti na Facebook live-u,

  1. novembra – u petak, sa početkom u 11 sati.

LINK: Facebook live streaming; Zoom

Učesnicima će se obratiti dr Rownak Khan Predstavnica UNICEF-a u Bosni i Hercegovini, dr Ingrid Macdonald Rezidentna koordinatorica UN-a, predstavnik Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice i Nj.E. Nicola Minasi Ambasador Italije u Bosni i Hercegovini.

Tokom događaja će biti proglašeni pobjednici nagradnog konkursa Re-Imagine thoughts 4 Re-Imagine Talks tokom kojeg su djeca i mladi uzrasta 12 – 18 godina slali svoje radove (video, priče, fotografije, crteže ili ilustracije) na neku od tema Re-Imagine Talksa, serijala nedjeljnih live epizoda tokom kojih su učesnici razgovarali o temama važnim #ZaSvakoDijete.

Tokom događaja će biti i dodijeljena priznanja autorima najboljih medijskih radova po ocjenama žirija za konkurs/natječaj Medijski doprinos promociji i zaštiti prava djeteta u BiH 2020.

Reimagine kampanjom UNICEF širom svijeta nastavlja pomagati oporavku najugroženije djece i njihovih porodica pogođenih pandemijom COVID-19, prikupljanjem sredstava, komunikacijom, zagovaranjem, nabavkom ključnih potrepština, psihološkom podrškom. Zajedno sa našim pratiocima i partnerima možemo napraviti bolji svijet za djecu.

Obilježavanje Svjetskog dana djeteta će biti emitovano i live putem Facebook stranice UNICEF u Bosni i Hercegovini.

Pridružite nam se!

Budite naš gost, te se putem linka uključite na događaj 20. novembra, od 11 sati.

Molimo da nam potvrdite učešće na mejl zasvakodijete.ba@gmail.com, najkasnije do 19. novembra do 12 sati. Sve dodatne smjernice za uključenje i učešće ćemo poslati putem mejla.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »