Superar Srebrenica snimio je svoj treći spot

Superar Srebrenica snimio je svoj treći spot ovog puta za pjesmu Hit the road Jack”, Reja Čarlsa.

Pjesma je snimljena u studiju Amadeus Marina Meštrovića u Sarajevu, video je radio Damir Bašić Duka.

Superar Srebrenica do sada je snimio dvije autorske pjesme za koje su urađeni spotovi. Riječ je o pjesmi Love Peoplekoja je nastala u sklopu humanitarne regionalne kampanje Kad se srca složeza pomoć školama koje su uništene u poplavama.

Srebrenički dječiji hor je ubrzo od tada održao turneju u Švajcarskoj gdje je prikupljeno 10.000 eura koje su uručene muzičkim školama u regionu za sanaciju prostora i kupovinu instrumenata.

Prošle godine snima se i drugi spot za pjesmu Let us sing togetherkoju je komponovao Gerald Wirth, austrijski dirigent, kompozitor i horski pedagog koji od 2001. postaje umjetnički dirigent poznatog svjetskog hora Bečki dječaci”.

Ove godine Superar inicijativa u Bosni i Hercegovini obilježila je peti rođendan samostalnim koncertima u Sarajevu i Srebrenice, a do sada ovaj hor imao je nekoliko značajnih nastupa kao što su: nastup pred papom Franjom u Sarajevu, Samit za integraciju Balkanskih zemalja u EU koji se održao u Beču prošle godine, nastup na otvaranju Investiciono-razvojne konferencije u Srebrenici i raznim manifestacijam širom naše zemlje i Evrope.

Superar Srebrenica osnovan uz podršku Fondacije „Bauern helfen Bauern“ Salzburg (Seljaci pomažu seljacima). Ovo je jedan multietnički projekat pomirenja, koji pruža priliku da više od 350 djece iz Srebrenice, Bratunca, Potočara, Skelana iskusi važnost i ljepotu zajedničkog stvaranja muzike.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »