Škola hora i gitare “Suncokreti” povodom Dana planete Zemlje

Hor i škola gitare „Suncokreti“ povodom Dana planete Zemlje, organizovali su koncert u JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo. Uz performans malih balerina i solista iz osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo, koji su zajedno sa Suncokretima priredili fenomenalan jednosatni program, prikupljena su sredstva za sadnju drveta.

„Kroz ples, muziku i pjesmu želimo da djeci od malih nogu podižemo svijest o važnosti čuvanja prirode i naše životne okoline, i da kroz sve ove vrijednosti imamo pozitivan utjecaj na njihov odgoj. Hvala svima koji su se odazvali današnjem koncertu, i neka naše novo drvo jednog dana im bude ponos kada odrastu“, ističe Nedžad Merdžanović, dirigent hora.

Sadnja drveta je zakazana za ponedjeljak, 22. aprila 2024. godine sa početkom u 11 sati ispred centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, a polaznici hora i baletske škole pozivaju sve sugrađane i medije da zajedno pozdrave jedno drvo više koje će da krasi našu planetu. Projekat su podržali Vlada Kantona Sarajevo, JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo i Mediccinello.

Hor i škola gitare Suncokreti okuplja mališane svih uzrasta s ciljem razvijanja kreativnosti kroz muziku i ples, i tekstove kojima ih od malih nogu uče plemenitim vrijednostima ljubavi, drugarstva, zaštite životne okoline, koje igraju veliku ulogu u odgoju i formiranju ličnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »