Sikter oduševio krcati Studio 2 BHRT-a

Sinoćnji koncert će dugo biti u sjećanju više od 400 posjetilaca i ljubitelja kultne sarajevske grupe Sikter. U krcatom Studiju 2, nastupu trajanja devedeset minuta ispunjenih najvećim hitovima ali uz nove aranžmane i veliku energiju, koja je dugo čekala da se nanovo manifestuje, bend je dao 101 posto svog kapaciteta.  Gromoglasni pljesak i sjajan feedback publike nije izostao u ovom, za koji mnogi kažu,, jednom od najboljih žvih izdanja Siktera.. Gosti na koncertu bili su sjajna Dunja Galineo Kajević, Dušan Vranić Duco, Mirela Laković i sarajevski majstor muzike, multi instrumentalist, kompozitor Jadranko Dado Džihan, starijoj publici još poznatiji je kao nekadašnji klavijaturista ‘Zabranjenog pušenja’ i jedan od ‘Nadrealista’. Emotivnim super nastupom grupa Sikter je svirala i za slušaoce BH radija 1 koji su pratili koncert u diretktnom prijenosu.

Sikter, jedinstven bend na našim prostorima, je svoju veliku popularnost postigao upravo super muzičkih hitovima, sjajnim aranžmanima i „živom svorkom“ u kojoj su svi  prisutni na koncertu u Studiju 2 (studiju Esad Arnautalić)  uživali iz prve ruke.

Svoju transformaciju Sikter je od nastanka 1990. doživo par puta ali u suštini su ostali dosljedni više muzičkih stilova poput: soul-a, funk-a i rock and rolla.

BH Radio 1 realizira direktne prenose svih koncerata iz Studija 2, dok BHT 1 snima i odloženo ih emitira. Drugi koncert iz serije Studio 2 Live bio je nastup Erogenih Zona (snimljen 26.04.2016.) , a gledaoci će ga u programu BHT 1 moći pratiti 09.02. 2017. Za zadnju sedmicu februara 2017. iz Muzičke produkcije BHRT-a najavljuju promociju novog  albuma i koncert popularne grupe Regina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »