Šesnaest muzičara iz tri zemlje ujedinjeni u muzičkoj kreaciji

United Guitar Brothers of Quarantine spontani je projekat grupe muzičara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore koji je jučer u eter pustio šestominutni uradak nastao u uslovima izolacije. U kreiranju ovog uratka učestvovali su Mario Puhalović, Josip Vukoja, Hamdija Salihbegović, Branimir Beneš, Tonči Toto Rubić, Darko Juričić, Ivan Peso Kozina, Kristijan Đuranović, Damir Malovan, Jan Ivelić (drum solo), Ante Martinović (bass solo), Ilija Utrobičić, Zoran Jukanović, Luka Biljak i Dado Rakić, a video je sklopio Ignjac Božić.

Ideja je počela inicijalnim videom koji je na svom Facebook profilu objavio splitski gitarista Mario Puhalović i u kojem je pozvao prijatelje da na njegovu matricu dodaju svoje gitarski rifove. “Na to su se zakačili Ivan Peso Kozina, Darko Juričić i Branimir Beneš sa svojih par prijedloga. Uključio se i Josip Joco Vukoja sa melodijom i ubacio drum loop, a nakon toga je Ante Martinović dao prijedlog bass gitare i krenula je ozbiljna svirka. Kako se kolege gitaristi iz videa poznaju i privatno i putem Facebooku, a većina posjeduje i svoj studio, počeli su slati svoje melodije i improvizacije“, naveli su muzičari te izrazili nadu da će ovih šest minuta makar malo oraspoložiti građane koji se nalaze u izolaciji.

Dokazali smo da i u kućnim uslovima ljudska kreativnost nema granica i sigurno ćemo i u budućnosti kreirati nešto novo“, kazali su muzičari.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »