Seminar i predstava na temu “Prevencija maloljetničkog prijestupništva“

Vijeće mladih Općine Centar Sarajevo i Javna ustanova Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, organizovaće seminar na temu“Prevencija maloljetničkog prijestupništva“, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova-Uprava policije, 27.11.2018. godine. Seminar obuhvata edukaciju o maloljetničkom prijestupništvu i opasnostima krimogeneze među mladima. Predavači će biti ovlaštena službena lica-službenici Uprave policije Kantona Sarajevo. Interaktivnim predavanjem učenicima osnovnih i srednjih škola objasnit će se pojmovi i pojave kriminaliteta među ovom kategorijom stanovništva. Seminar će predstavnicima učenika omogućiti da adekvatno prenesu znanja svojim vršnjacima i tako djeluju preventivno u svojoj sredini.  Poslije seminara polaznici će imati priliku prisustvovati predstavi „HEROJ“.

U okviru regionalnog projekta pod nazivom “Zaštita djece od nasilja i promocija socijalne inkluzije djece sa poteškoćama u razvoju u Zapadnom Balkanu i Turskoj” kojeg implementira Biro za ljudska prava Tuzle u saradnji sa partnerom  Unicefom, pokrenuta je  kampanja pod nazivom „Skloni batine da su valjale u raju bi i ostale“. U  saradnji sa Udruženjem ”MLADI TUZLE” Tuzla i Pozorištem mladih Tuzle, nastala je  predstava “Heroj” koja je premijerno prikazana u maju 2018.godine.

Predstava je besplatna i namijenjena učenicima osmog i devetog razreda osnovnih škola i učenicima prvih i drugih razreda srednjih škola. Premijera predstave u Sarajevu  biće održana 27.11.2018. godine u velikoj sali Javne ustanove Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo-Jelića broj 1., sa početkom u 13 sati, dok će seminar na temu “Prevencija maloljetničkog prijestupništva“, biti organizovan istog dana u 12 sati.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »