Sedmi Dubrovnik Film Festival otvorio poziv za prijave filmova !!!

Dubrovnik Film Festival , sedmi po redu održat će se od 18. do 21. oktobra, a upravo je otvoren poziv  za prijavu radova koji traje do 15. jula.

Osnovna ideja je da filmski festival djece i mladih iz mediteranskih zemalja (dobna granica je 20 godina) mora omogućiti, unaprijediti i poticati  filmsko stvaralaštvo kod mladih. Dubrovnik svake godine u vrijeme festivala ugosti veliki broj djece iz različitih zemalja i kulturnih sredina, često drugačijeg socijalnog statusa pa i načina života, ali uvijek spremnu da kroz filmski medij pokažu važnost svojih osobnosti i probleme zajednica u kojima žive, kako one ružne koje žele izmijeniti nabolje, tako i lijepe koje ih nadahnjuju i s kojima se, s pravom, mogu pohvaliti.

DUFF 2017 – Radionica igranog filma za srednjoškolce /Fiction movie workshop for high school students Voditelj / Workshop mentor – Nils Neubert

Takmičarski program je organiziran u dvije dobne kategorije (do petnaest te od šesnaest do dvadeset godina) i u tri prema godinama autora odvojene kategorije, za animiraniigrani i dokumentarni film dok je otvorena kategorija zajednička za obje kategorije. Sudionici su i u ovogodišnjem, sedmom u nizu DUff-u, samostalni autori te članovi klubova ili škola, s neograničenim brojem radova, čiji su jedini limiti da nisu duži od dvadeset minuta, da su snimljeni poslije 1. septembra 2016. godine i da imaju engleske titlove. Prijavljena ostvarenja čeka selekcija i odabir najboljih, koji će biti prikazani na službenim festivalskim projekcijama, a stručni žiri će podijeliti svoje nagrade za najbolje animirane, igrane i dokumentarne filmove u obje dobne kategorije te jednu, zajedničku za najbolji film u otvorenoj kategoriji. Najviša je nagrada Dubrovnik Film Festivala Grand Prix. Publika dodjeljuje nagrade za najbolji animirani film po glasovima djece te za najbolji film općenito, po glasovima svih posjetitelja.

DUFF 2017 – Radionica animiranog filma / Animation workshop Voditelj / Mentor – Hana Repše

Prošle je godine, na šestom Dubrovnik Film Festivalu bilo prijavljeno šezdeset i šest animiranih filmova, iz Bosne i Hercegovine, Francuske, Grčke, Italije, Izraela, Portugala, Slovenije, Španjolske i Hrvatske (domaći su za službene projekcije odabrani predstavnici pristigli iz Čakovca, Dubrovnika, Koprivnice, Varaždina, Vrbovca, Zagreba i Zaprešića), zatim četrdeset i četiri dokumentarna, pa pedeset i sedam igranih, dok je u otvorenoj kategoriji bilo prijavljeno čak četrdeset i četiri rada, baš kao i u dokumentarnoj.

DUFF 2017. – Radionica eksperimentalnog filma / Experimental film workshop Voditelj / Mentor Hrvoje Zuanić
 Dubrovnik Film Festival poznat je i po mnoštvu zanimljivih i edukativnih radionica te popratnih događanja poput izrade animiranog filma na tabletustop animacijekratkometražnog filmaŠkole u kinutimelapse fotografije ili dizajna zvuka, koje vode renomirani domaći i strani voditelji. A već su legendarni izlet na Lokrum ili obilazak gradskih zidina i  druge atrakcije za koje se pobrinu maštoviti organizatori.

No, ipak svi s najvećim nestrpljenjem čekaju izbor najboljih filmova i autora i proglašenje pobjednika.

Završetak sedmog DUFF-a i podjela nagrada te prikazivanje nagrađenih filmova zakazani su za nedjelju, 21. listopada u 10.00, u kinu Sloboda.

Organizatori DUFF-a su  Javna ustanova Kinematografi Dubrovnik, Udruga za promicanje medijske kulture Luža i Ljetna škola filma Šipan.

DUFF 2017 – Radionica igranog filma za osnovnoškolce /Fiction movie workshop for elementary school students Voditelji / Workshop mentors – Zoran Ćatić i Mirza Ajnadžić

 

Više o uslovima prijave filmova pogledati na http://duff.kinematografi.org/prijave-duff-2018/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »