Sarajevski rock bendovi u znak podrške KK «Bosna Royal Jelly»

Večeras sa početkom u 22 sata u Domu mladih održat će se koncert «Svi smo mi Bosna» na kojem će nastupiti sarajevski rock bendovi u znak podrške KK «Bosna Royal Jelly». Večerašnjem rock'n'roll dream-teamu koji čine Konvoj, Sikter, Skroz, Futavci, Sejo Sexon sa pratećim bendom pridružit će se i legendarni sarajevski bend Bombaj Štampa. Također, danas u 18 sati utakmicom između MZT Skopje Aerodrom i Budućnost VOLI iz Podgorice počinje XII Memorijalni turnir “Mirza Delibašić”, a nakon svečanog otvaranja zakazanog u 20 sati, slijedi utakmica između domaćina KK Bosna Royal Jelly i KK Cedevita Zagreb.

«Sarajevo će večeras biti centar košarke i rock'n'rolla i to je ono što smo željeli», istakao je Damir Krupalija, sportski direktor KK «Bosna Royal Jelly». «Uz naš klub na turniru igraju tri ekipe iz ABA lige i to će za ljubitelje košarke biti odlična predstava, dok će večeras u Domu mladih publika moći slušati najbolje od sarajevske rock škole čime smo oživjeli duh Mirze, Indexa i vremena kad su se pisale najljepše stranice sarajevske košarke i popularne pop-rock škole», istakao je Krupalija i zahvalio svim bendovima što su se u korist Kluba odrekli svojih honorara.

«Svirati sa sarajevskom rajom a pod imenom Svi smo mi Bosna i pri tom podržati naš omiljeni košarkaški klub je čast i rekao bih privilegija», istakao je Branko Đurić Đuro, frontment Bombaj Štampe koja će također nastupiti večeras. «Nadam se da će dobroj svirci prisustvovati i mlađe generacije kako bi mogli nastaviti ovu tradiciju koju nosi ime KK «Bosna» a uz koju smo i mi odrastali, poručio je Đuro.

Cijena ulaznice za koncert je 10KM, za koncert i XII Memorijalni turnir «Mirza Delibašić» je 20KM, dok cijena sezonske ulaznice i za koncert i za sve utakmice turnira, kao i sve utakmice i događaje koje organizuje KK Bosna Royal Jelly u sezoni 2016/17 iznosi 100KM. Ulaznice se mogu kupiti u BKC-u, na platou KSC Skenderija i na svim prodajnim mjestima Kupikartu.ba.

Utakmica za treće mjesto igrat će se u subotu 17. također u 18 sati, dok će finalni susret početi u 20 sati i 30 minuta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »