Saradnja Miksera i MOONDANCE festivala!

Vodeći regionalni underground techno festival organizuje promotivnu turneju “Road To Moondance” koja počinje u Sarajevu 18. Novembra u Mikseru.

Za ovu priliku ekipa Moondance-a se pobrinila da po prvi put u BiH ugosti jednog on najboljih njemačkih DJ-eva, dijete Berghaina, kako mu mnogi tepaju – Olivera Deutschmanna. Zvijezdi večeri podršku će dati naše sve poznatije ime u svijetu techna – Forest People, Skeptik aka Pero FullHouse iz Hrvatske, pokretač i vlasnik Moondance Festivala, te domaćin koji se svojom produkcijom okreće svijetu – Borgie.

Najsrećniji posjetioci imaće priliku da osvoje trodnevne ulaznice za MOONDANCE festival, te ploču Moondance Records.

✪ Line-up ✪

► Oliver Deutschmann (Berlin)

► Forest People (Prnjavor)

► Skeptik aka Pero FullHouse (Split)

► Borgie (Sarajevo)

✪ Oliver Deutschmann (Soma, Mobilee, Vidab, Innervisions /Berlin)

Oliver Deutschmann je jedan od najplodnijih berlinskih techno artista koji svojim energičnim setovima nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Dugogodišnji rezident Berghaina izdaje za neke od najcijenjenijih etiketa plesne elektronike, od kultne Soma Records, preko Slim Audio, Mobilee, pa do mega poznate Dixonove Innervisions etikete. Podsjećamo da je ovo njegov prvi nastup u BiH!

Poslušajte ga ovdje:

https://soundcloud.com/oliverdeutschmann

✪Forest People (Planet Rhythm, Tic Tac Toe /BiH)

Producent i DJ iz Prnjavora koji je dokazao da se dobrim idejama i upornim radom može ostvariti uspjeh i ako dolaziš iz manjih sredina. U samo nekoliko godina svojom produkcijom koju izdaje na vodećim techno etiketama pod imenima Forest People i Oleka kao i jedinstvenim DJ nastupom u kojima pušta samo svoje stvari nametnuo se techno svijetu kao jedan od talentovanijih mlađih artista. To mu je omogućilo brojne nastupe u vodećim EU klubovima. Od 2014. Forest je rezidentni DJ Moondance Festivala.

Poslušajte ga ovdje:

https://soundcloud.com/forest-people

✪Skeptik aka Pero FullHouse (Moondance /Split)

 

Skeptik je relativno novi techno alias hrvatskog DJ-a, promotera, organizatora i vlasnika etikete – Pere FullHousea. Nakon 25 godina, preko 1500 nastupa, 300 organizovanih događaja i festivala kojima je aktivno stvarao Cro scenu, Pero je odlučio da pokrene projekt Skeptik baziran na mračnom, subverzivnom, apstraktnom i hipnotičkom technu. Pokretač je i vlasnik vodećeg techno festivala u Hrvatskoj – Moondance festivala koji je odavno izašao iz lokalnih granica. Takođe je vlasnik i Moondance recordsa koji se već svojim drugim izdanjem našao kao ploča mjeseca u prestižnom DJ Magu.

Poslušajte ga ovdje:

https://www.mixcloud.com/303Skeptik/transhuman-poetry/

✪Borgie (Adriatiko, Oscilator /Sarajevo)

Drugi predstavnik BiH snaga je ime dobro poznato kako lokalnoj, tako i regionalnoj sceni. Tehničar, Dj & Producent, Borgie!

Osnivač dvije sarajevske elektro, techno, eksperimentalne etikete Adriatiko Recordings i Psihometron. Izdao je i za Oscilator, Electronic Emergencies, Crobot Muzik, Decoded…

Poslušajte ga ovdje:

Ulaznice za ovu žurku će se prodavati na ulazu Mixer House-a po cijenama: 10 KM do ponoći, 15 KM do 01.00 h i 20 KM od 01:00h.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »