Sajam “Study EXPO”

Ambasada Italije u Sarajevu sa zadovoljstvom obavještava da će se 30. oktobra 2019. godine u Sarajevu održati sajam “Study EXPO”, koji organizuje Via Academica, udruženje sa sjedištem u Beogradu, koje pomaže studentima balkanskih zemalja koji žele pohađati studij u inostranstvu, usmjeravajući ih prema izboru koji je najviše u skladu sa njihovim interesima.

 Ova inicijativa, koja dolazi u Sarajevo na kraju međunarodne turneje po glavnim gradovima regije, održat će se u Hotelu Europa od 15:00 do 20:00 sati, a na njoj će učestvovati predstavnici univerziteta iz cijelog svijeta. Italiju će predstaviti “Università Cattolica” iz Milana, “Libera Università di Lingue e Comunicazione – IULM” iz Milana, “Ca’ Foscari” iz Venecije, Univerzitet iz Pavije, i “la Sapienza” iz Rima. Studenti će imati mogućnost direktno razgovarati sa predstavnicima ovih univerziteta i upoznati se sa njihovim programima studiranja, od trogodišnjih do programa doktorskih studija. Ambasada će imati svoj štand sa prezentacijom stipendija koje na godišnjem nivou Vlada Italije dodjeljuje najboljim stranim studentima.

 Učešće je besplatno, a možete se registrirati preko internet stranice “Via Academica”: www.viacademica.com. Pozivamo sve studente da se uključe u ovu važnu priliku za upoznavanje sa mogućnostima provođenja dijela svoje akademske naobrazbe u insotranstvu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »