Regionalna radionica za muzejsko osoblje u Banjaluci

U sklopu aktuelnog projekta Perceptions, Collaborative Collections izložba, British Council je organizovao u Banjaluci regionalnu radionicu za muzejske profesionalce koja se bavila razvojem programa animacije publike i promocije u sklopu izložbenih aktivnosti. Radionica dolazi kao nastavak rada uspješne radionice za kustose održane u Londonu na kojoj su odabrana djela iz British Council kolekcije koja će u narednom periodu biti izložena širom regiona zajedno sa djelima lokalnih umjetnika iz muzejskih kolekcija. Ovim projektom nastavljamo rad sa muzejima širom Zapadnog Balkana u sferi razvoja vještina, izgradnje kapaciteta i dijeljenja dobre prakse Velike Britanije u polju muzejskog menadžmenta.
Radionica je okupila kustose i marketing menadžere iz 5 institucija: Muzeja savremene umjetnosti RS, Galerije Matice Srpske, Muzeja savremene umjetnosti Makedonije, Nacionalnog muzeja Crne Gore, Nacionalne galerije Kosova kao i marketing eksperte British Councila.
Tokom dvodnevne radionice u MSURS učesnici su kreirali plan angažmana publike i marketinški plan koji će se realizovati tokom 2018. i 2019. godine u okviru zajedničkog izložbenog projekta pod nazivom Perceptions (Percepcije).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »