Rana prodaja ulaznica za XX2. Jazz Fest Sarajevo

Na web stranici Jazz Festa Sarajevo počela je prodaja festivalskih ulaznica za ovaj najstariji muzički festival u Bosni i Hercegovini i najznačajniji međunarodni muzički događaj u zemlji.

U okviru rane prodaje ulaznice, takozvanog early bird perioda, moći će se kupiti festivalska ulaznica koja omogućava prisustvovanje obimnom koncertnom programu koji će Jazz Fest Sarajevo realizirati u periodu septembar-novembar a uključivat će koncerte bosanskohercegovačkih, regionalnih i međunarodnih umjetnika.

Novina u odnosu na prethodne godine je da će Jazz Fest Sarajevo ove godine osim glavnog festivalskog programa u novembru, 1. septembra organizirati koncert francuskog benda AutorYno kao dio ekskluzivne koncertne serije The Stone in Europe, dok će u oktobru biti realiziran program Dosterrados koji će predstaviti različite umjetnike iz Bosne i Hercegovine u izvedbi sefardskog repertoara, a osim u Sarajevu, ovaj program će Jazz Fest Sarajevo odvesti i u druge gradove Bosne i Hercegovine.

Tokom 2. i 3. novembra u okviru XX2. Jazz Festa Sarajevo bit će održani koncerti završnog dijela trilogije John Zorn u Sarajevu, program Beyond Good and Evil koji će predstaviti 6 koncerata na kojima će nastupiti ukupno 16 ansambala izvodeći muziku jednog od najznačajnijih savremenih američkih kompozitora, dok će od 1. do 3. novembra regionalni umjetnici nastupiti u okviru klupskog Late Nite Stage programa.

Festivalsku ulaznicu koja je u prodaji tokom early bird perioda predstavljat će akreditacija sa slikom koja omogućava prisustvovanje svim nabrojanim programima. Akreditacija će biti izdavana na ime i neće biti prenosiva.

Festivalska ulaznica košta 160 KM (PDV uključen u cijenu), a prodavat će se samo tokom early bird perioda. Prodaja pojedinačnih ulaznica kao i rezervacija ulaznica bit će omogućeni 1. septembra također na www.jazzfest.ba.

Festivalska ulaznica važi za sljedeće koncerte:

septembar
AutorYno

oktobar
Dosterrados – nastupi: Mirza Redžepagić solo, Barimatango, La Korona, Redžepagić & Varošanin

2.novembar – Clasic Guide to Strategy & Insurrection
2.novembar – Dieci Cantici Per Francesco D’assisi & Petra Haden
2.novembar – Cobra

3.novembar – The Book Of Angels Special (Angels Quartet, Banquet Of The Spirits, Klezmerson, Secret Chiefs 3)
3.novembar – The Book Beriah Marathon I dio (Sofia Rei, Banquet Of The Spirits, Lage-Riley, Secret Chiefs 3)
3.novembar – The Book Beriah Marathon II dio (Klezmerson, Gnostic Trio, Zion 80)

+ 3 koncerta Late Nite Stage programa, od 1. do 3. novembra

Ukupno: 11 koncerata i 24 nastupa

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »