Prvi singl benda Lucid Dreamers iz Sarajeva

Lucid Dreamers je muzički projekat nastao u Sarajevu 2018. godine, kao rezultat inspirativnog momenta zaljubljenog para dok su sarađivali i snimali muzički materijal za prijatelje i poslovne saradnike.

Autorica svih tekstova i muzike je Azra Bulić Saračević, dok je za produkciju, mix, kao i bas dionice zadužen Emir Saračević. U međuvremenu, projektu se pridružuje gitarista Harun Pezo, postaje stalan član te pridonosi uobličavanju zvuka i aranžmana kompozicija.

Bend Lucid Dreamers je objavio prvu autorsku kompoziciju Confession, čijem stvaranju su rado pristupili veliki muzičari i prijatelji Adnan Teskeredžić za bubnjevima i Dženan Hadjy Hadžović za klavijaturama, dok je mastering odradio Haris Saračević. Uz audio snimak, objavljen putem Bandcamp platforme, urađena je i video prezentacija. Azra i Emir su kadrove snimili na crnogorskom primorju te ih montirali, a za color korekciju i video efekte pobrinuo se dugogodišnji prijatelj Davor Vidović – Videor.ba. U najavi je i druga autorska kompozicija nakon čega će se bend detaljnije predstaviti sa idejom projekta, učesnicima i planovima. Do tada, bend pratite i podržite na https://luciddreamers9.bandcamp.com/releases

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »