Progovaranje o problemu koji se zanemaruje: Muha objavila novi singl “Oblik”

Autentična muzičarka Muha ponovno je svoje obožavatelje iznenadila sa novim singlom koji predstavlja intimno određenje problema sa kojim se i sama susrela. Riječ je o poremećajima u ishrani i borbom sa nazadovoljstvom u odnosu na fizički izgled. Singl je izašao  samo 3 mjeseca nakon što je predstavila svojoj publici posljednji singl « Svejedno Mi Je ».

“Poremećaji u ishrani su mi poznati i svjesna sam da je ovaj problem dosta zastupljen iako se o njemu ne priča dovoljno. Moja je želja bila da kroz pjesmu i spot na svoj način opišem kako se karakterizirala ta borba, koja je mentalna prije svega i ne nužno fizička. Gajim nadu da će moja pjesma uspjeti ublažiti stigmu o anoreksiji i ostalim poremećajima ishrane, te da će osobe koje se susreću sa sličnim problemima odmaći od opsjednutosti oblika tijela koje svakodnevno promatraju na ogledalu kojeg u pjesmi metaforički nazivam folijom” rekla nam je Muha.

Iza ovog ostvarenja pored Muhe koja potpisuje tekst i muziku, stoji već sada stalni Muhin saradnik Toshi Domaćin kao jedan od autora muzike i aranžmana. Uz Toshija aranžmanu su doprinijeli i mega popularni producent i reper Coby, te Luxonee koji važi za hitmakera na regionalnoj urbanoj muzičkoj sceni. Spot možete pogledati na Youtube kanalu izdavačke kuće “Bassivity Digital”, a pjesmu slušati na svim streaming platformama.

Pjesma koja je već okarakterizirana kao autentični pristup modernoj trap muzici dobila je i fascinantan spot kojeg su kreirali Tarik Bičo i Albert Rami uz saradnike iz kreativne produkcijske kuće “Proces Digital”. Ova dva mlada videomakera iz Sarajeva donose novi odnos prema estetici i umijeću snimanja i kreiranja video spotova koji nas vodi u svijet oprečnih odnosa tame i svjetla, dok sve vrijeme prikazuju istinski intimni odnos prema problemu o kojem govori i sama pjesma.

“Ovo je bilo potpuno novo iskustvo i prvi put je da radimo sa Tarikom i Albertom, kojima smo i beskrajno zahvalni na profesionalizmu, trudu i ljubavi koji su pokazali u procesu stvaranja ovog spota. Spot smo radili dugo i svaki dio procesa je bio jako zabavan što je rezultat podudaranja kreativne energije cijelog tima” dodala je Muha.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »