Premijera dokumentarnog filma o bendu Dubioza kolektiv

Film prati snimanje novog albuma Dubioza kolektiva i kombinuje dokumentarne snimke rada u studiju sa biografskim materijalom.

„U filmu smo željeli pokazati kako bend funkcioniše i kako je kompletan sistem našeg rada baziran na principu „uradi sam“ “, izjavili su članovi benda.

Režiju filma potpisuje Midhat Mujkić, montažer, fotograf i režiser sa 25 godina iskustva u struci. Radio je na filmovima „10 minuta“ i „Belvedere“ Ahmeda Imamovića, „Sevdah za Karima“ Jasmina Durakovića,  te na filmovima Pjera Žalice i Srđana Vuletića.

Premijera je zakazana za 8. novembar 2017. u Mixer House Sarajevo sa početkom u 20h. Organizatori dodaju da je ulaz na projekciju besplatan i da su svi posjetioci  pozvani da poslije projekcije filma ostanu na after party-ju uz Diskobajagi DJ/VJ dvojac.

Nakon premijere u Sarajevu, za 9.novembar 2017. zakazana je projekcija u Atelier Theater-u u Beču.

Dubioza kolektiv je proteklog vikenda održala koncert u prepunoj Areni Armeec u Sofiji  i u rasprodanom klubu „Babylon“ u Istanbulu. Ova dva nastupa  predstavljaju početak koncertne turneje na kojoj će promovisati novi album „ Pjesmice za djecu i odrasle“.

Album  izlazi 13. novembra za izdavačku kuću Menart, a kao i uvijek  će biti dostupan za besplatan download sa oficijelne  web stranice www.dubioza.org

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »