Predstavljanje albuma Tvoje pjesme

Dana 13.02.2017. godine, s početkom u 14 sati, u The Pubu na Dolac Malti (ul. Envera Šehovića 15), PGS Pravo lice održati predstavljanje albuma Tvoje pjesme.

Muzika je ogledalo društva i kroz historiju ima značajnu ulogu u čovjekovom razvoju. Naše društvo nije bogzna kakvo, stagnira decenijama, pa tako i popularna muzika. U interakciji estrade i medija, moderna muzika postaje biznis koji se drži strogih marketinških pravila, dok je u medijima sve manje prostora za muziku s kvalitetnim tekstovima. Stoga su doktori nauke, univerzitetski profesori, književnici, producenti i muzički pedagozi, koji poštuju diskografiju i kvalitetnu popularnu muziku, nalazeći njen smisao u savremenom društvu, okupili Pedagoško-glazbeni sastav Pravo lice, koji čine:

  • dr. Besim Spahić (gitara, usna harmonika, vokal),
  • sc. Marijo Pejić (vokalni solist),
  • pjesnik Dino Porović (akustična gitara, vokal)
  • televizijski producent Adnan Kršlak (akustična gitara, udaraljke),
  • profesor gitare i muzički pedagog Enes Ibričević (akustična gitara) i
  • prateći vokal Ivana Krstanović.

Grupa Pravo lice na albumu Tvoje pjesme nudi petnaest autorskih kompozicija. Autor muzike za većinu pjesama, na stihove poznatih pjesnika, jeste legendarni kompozitor Rajko Dujmić, a u ulozi autora pojavljuju se i članovi benda Besim Spahić i Dino Porović. Autori aranžmana su članovi Pravog lica. Cjelokupni album zasniva se na izraženoj melodioznosti, pjevljivim refrenima i kvalitetnim stihovima u kojima se, umjesto ljubavnih poštapalica, javljuju realni odnosi i životne priče. Pjesme su posvećene stvarnim ljudima iz života članova benda i u njima se svatko može prepoznati. Intonacija glasa, prilikom interpretacije pjesama koje izvodi Pravo lice nije „drekačka“, ne impresionira visokim glasovnim dosezima, te donosi izvjesnu mjeru diskrecije i uvjerljivosti. Sve su jednostavne, iskrene i emocionalne. U pitanju je, zapravo, muzička vrsta kojom članovi Pravog lica žele osigurati intelektualni kredibilitet, naprosto vjerujući u to što pjevaju. Publika se može poistovijetiti sa stihovima Pravog lica, jer je njihov sadržaj mogla doživjeti u svakodnevnom životu. Album je rasterećen komercijalnih prisila i ne pretendira na bilo kakva mjesta na muzičkim top listama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »