Predstava “Svu moju ljubav” na sceni SARTRa

U subotu, 14. Decembra sa početkom u dvadeset sati, publika će na sceni Sarajevskog ratnog teatra ponovo imati priliku pogledati predstavu Svu moju ljubav“ Laurenta Mauvigniera, a u režiji Zijaha A. Sokolovića.

Laurent Mauvignier rođen je u Toursu (Francuska) 1967. godine. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti 1991. godine.

“Svu moju ljubav je tekst u kojem likovi postaju žrtve vlastite prošlosti i sjećanja. Obilježeni tragičnim događajem i deset godina nakon njega “sva njihova ljubav” je usmjerena na potiskivanje/oživljavanje sjećanja. Pisac Mauvignier na vrlo zanimljiv način uspjeva da istraži putanju ljubavi i porodičnih odnosa, svjestan da su nam ponekad za to “istraživanje” potrebni i oni koji nisu više fizički prisutni.

Autorski tim, pored reditelja i glumaca čine, dramaturginja Nejra Babić, scenografkinja i kostimografkinja Adisa Vatreš Selimović, autor muzike Nedim Zlatar i fotograf Dženat Dreković.U predstavi igraju Selma Alispahić, Igor Skvarica, Sead Pandur, Davor Sabo i Dženana Džanić.

Rezervacije ulaznica mogu se izvršiti na brojeve  telefona 033/ 664 070, 061 022 874 ili putem Fb stranice Sarajevskog ratnog teatra.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »