Poziv za volontiranje na festivalu Javorwood

Javorwood festival poziva sve osobe zainteresirane za volontiranje na multimedijalnom umjetničkom festivalu koji se održava u Javorovom Dolu na Bjelašnici u subotu, 6. augusta.

Ove godine će pozornicu okupirati Tale Quale iz Mostara, Činčila iz Sarajeva, Zoster, Malibeau iz Berlina, Meli Rodriguez & Macho Iberico -DJ duo iz Kosta Rike, majstor pantomime Frane Meden uz vizualne performanse, instalacije i land art od umjetnika iz Kolektiv Kreaktive, Grafiti Live Act od STF Crew, i radionica studenata arhitekture iz Sarajeva i Beograda.

Aktivnosti počinju u 10 sati ujutro sa radom mladih slikara, skulptora, grafitera i arhitekata koji svoje ideje kreiraju na licu mjesta čiju realizaciju gosti mogu pratiti uživo. Zvanični program u Kamernom Amfiteatru Javorwood festivala počinje u 16 sati. U kasnim večernjim satima program je ispunjava klabing, elektronska muzika, sa različitim DJ-ima iz regije, do ranih jutarnjih sati.

Zadaci volontera su različiti i oni zavise od prijašnjih iskustvima i umijeća. Većina poslova koje bi volonteri obavljali je samo na dan festivala, ali neki su i sedmicu prije. Volonterima je obezbijeđena hrana, piće, prevoz kao i smještaj za noć 6. na 7. august.

Svi zainteresovani za volontiranje trebaju poslati motivaciono pismo i CV na javorwood@gmail.com. Rok za prijavu je 26.07.2016.

voolonteri

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »